2020-07-13 11:42:45• hírek • Bede Emőke

Vörös kód lépett érvénybe a petei határátkelőnél

Amint arról korábban beszámoltunk, a magyar határrendészet július 13. és augusztus 24. között a Pete-Csengersima határátkelőnél teljes műszaki felülvizsgálatnak veti alá a teherforgalmi sávokat kiszolgáló mérlegeket.

Július 13. és augusztus 8. között a Magyarország kilépőoldalán található mérlegállomáson dolgoznak majd, július 21. és augusztus 16. között pedig a belépőoldalon kiépített állomást ellenőrzik. Ezen időszak alatt a teherszállító járművek mérése értelemszerűen szünetet, a kamionoknak ennek okán a pótsávot kell használniuk. Annak érdekében, hogy elkerüljék a torlódást és a várakozási idő megnövekedését, a tehergépkocsik vezetőinek azt javasolják, kerüljenek más határátkelőhelyek felé – intette a kamionsofőröket a határrendészet.


A hatóság forgalomfigyelő oldala szerint a petei határátkelőnél cikkünk megjelenésének pillanatában 90 percet kell várakozniuk azoknak a sofőröknek, akik tehergépkocsival szeretnének Magyarország területére lépni, az onnan érkezőknek pedig legalább 30 perc várakozási idővel kell számolniuk. Nincsenek azonban jobb helyzetben azok sem, akik a román-magyar határszakasz más átkelőpontjait vennék igénybe. Borsnál 90, Gyulavarsándnál 60, Nagylak II-nél pedig 200 percet kell állniuk a kamionosoknak. Románia belépő oldalán jelenleg még nem alakult ki torlódás, sárga jelzést jelenleg csak a petei és a nagylakinál határátkelőknél lehet látni, előbbinél 30 perc, utóbbinál pedig 50 perc várakozási idővel kell számolniuk a teherautósofőröknek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: